WorkshopsWorkshops

boek hier je workshop

Shantala babymassage

Een pasgeboren baby heeft een liefdevolle aanraking nodig om zich te ontwikkelen tot zijn eigen ik. Babymassage is niet alleen een ontspannen manier om met je kindje in contact te zijn, maar heeft ook op vele manieren een gunstige invloed op de gezondheid van je kindje. Shantala babymassage komt oorspronkelijk uit India, waar het voornamelijk wordt toegepast om het kraakbeen van de baby cosmetisch te vormen. Bij ons in het westen wordt het gebruikt om de baby's te laten ontspannen en eventuele klachten te verhelpen of verminderen. Massage bevordert de spierontwikkeling en bloedsomloop en draagt bij aan een goede hechting tussen ouder en kind. Daarnaast is het ook heel leuk om te geven en kan je bij je kindje ook zien dat het leuk is om te ontvangen. De voordelen van babymassage zijn onder meer: * Massage heeft een goede werking op de organen doordat de zuurstoftoevoer wordt bevorderd * Massage draagt bij aan een goed immuunsysteem * Massage (huidcontact) draagt bij aan de verwerking van een traumatische of moeizame geboorte * Massage bevordert de spierontwikkeling en bloedsomloop * Massage draagt bij aan een goede hechting tussen ouder en kind Babymassage kan ook een positieve werking hebben op het moment dat je kindje: * Last heeft van darmkrampjes * Onrustig is * Veel huilt * Slecht slaapt * Zich overtrekt Met babymassage kan gestart worden als een kindje 6 weken is tot en met kruipleeftijd.

Dunstan babytaal

Het herkennen van de geluiden die je baby maakt. Je baby verstaan vanaf dag één? Dat kan! Priscilla Dunstan, een Australische moeder met een fotografisch geheugen voor geluid, heeft ontdekt dat alle baby’s vanaf de geboorte tot circa 3 à 4 maanden vijf geluiden maken die elk een heel specifieke betekenis hebben. Een geluid voor honger, moe, boertje, darmkrampjes en ongemak (te warm/koud, vieze luier). Deze ‘woorden’ worden veroorzaakt doordat reflexen van het kindje gecombineerd worden met geluid. Alle baby’s, waar ook ter wereld, maken deze geluiden in de eerste 3 à 4 maanden van hun leven. Als u het geluid herkent, kunt u uw baby ook geruststellen met als resultaat dat uw baby minder huilt, beter drinkt en beter slaapt. De Dunstan Babytaal methode Na 10 jaar uitgebreid onderzoek in Australië, de Verenigde Staten en Engeland wordt Dunstan babytaal sinds 2008 in meer dan 20 landen op de wereld gebruikt. In Nederland is Dunstan Babytaal sinds 2011 actief en worden er trainers opgeleid. Kan ik het ook leren? Jazeker, iedereen kan het leren! Uit onderzoek is gebleken dat iedereen met een beetje hulp en goede instructie de geluiden kan leren herkennen.

Rebozo massage

Rebozo Massage is een massage die wordt gegeven door middel van een Mexicaanse Rebozo doek (draagdoek). Omdat de massage gegeven wordt met de kleding aan is het een laagdrempelige vorm van massage. Doordat ik als masseur de doek zal wiegen en schudden zal spanning in het lichaam aangenaam verminderen. De massage kan op elk gewenst moment plaatsvinden en is op iedereen toepasbaar. De massage kan staand, zittend of liggend worden gegeven. Vooral voor zwangere en vrouwen die net bevallen zijn is het een aangename massage. Tijdens de zwangerschap: In de zwangerschap merkt elke vrouw sterke veranderingen in het lichaam. Dit kan spanning en klachten met zich mee brengen. Door middel van Rebozo Massage wordt de spanning minder, harde buiken worden zachter en omdat de baby mee wordt bewogen in de buik zal ook deze tevreden en ontspannen zijn. Na de bevalling: Na de bevalling voel je als vrouw nog steeds de veranderingen die hebben plaats gevonden in de zwangerschap. Hierdoor kan het zijn dat je nog niet terug bent in je eigen lichaam. Er is veel veranderd na de geboorte van je baby en dit kan spanning met zich mee brengen. Door Rebozo Massage vallen de spanningen van je af en door middel van de sluittechniek (welke toegepast wordt samen met je partner) zal jij je weer terug voelen komen in je eigen lichaam. Partner massage: Tijdens deze massage laat ik ook de partner kennis maken met de Rebozo Massage. En zal ik de partner leren om de doek te gebruiken. Zodat je partner je kan helpen met ontspannen. Denk hierbij aan een massage tijdens de bevalling, of in de kraamtijd. Deze massage duurt gemiddeld 2 uur.
E-mailen
Bellen
Info
Instagram